donderdag, 13. juni 2013 - 10:49 Update: 03-07-2014 0:56

Twee op de drie werknemers staat open voor jaarlijkse gezondheidscheck

Foto van fitness sport lopen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Twee op de drie werknemers staat open voor een jaarlijkse gezondheidscheck.

Nu 20% werknemers check aangeboden
Op dit moment krijgt twintig procent van de werknemers al een dergelijke check door hun werkgever aangeboden. De helft van de werknemers staat open voor een jaarlijks inzetbaarheidsgesprek, waarbij wordt bepaald of je nog voldoende fit bent om je huidige werk te kunnen doen.


Werkbezoek KLM
Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarvan minister Asscher donderdag de resultaten bekend heeft gemaakt tijdens een werkbezoek aan KLM. Hij laat zich daar informeren over mobiliteit en scholing  van werknemers.


Vooral lager opgeleiden staan open voor een jaarlijkse gezondheidscheck, 73 procent, zij hebben vaak een beroep waarbij ze lichamelijk zwaar werk doen en geven aan dat ze dit om gezondheidtechnische redenen niet tot hun AOW gerechtigde leeftijd vol kunnen houden.

Gezondheidsvoorziening
Bedrijven bieden als gezondheidsvoorziening in de meeste gevallen een fietsplan, werkplekonderzoek, aangepaste werktijden en korting op de sportschool. Een ruime meerderheid van de werknemers wil niet zelf betalen voor deze faciliteiten. Wel is een kleine groep bereid om te betalen voor  hulp bij afvallen, bedrijfssport of een cursus stoppen met roken.


Asscher
Minister Asscher vindt het noodzakelijk om blijvend en in samenhang te investeren in scholing, gezondheid en  mobiliteit van werknemers. Hier ligt een gezamenlijk belang van werknemers, werkgevers en overheid. Hij is blij met de uitkomst dat de meeste werknemers openstaan voor een check op gezondheid.

Categorie: