donderdag, 10. oktober 2013 - 20:27 Update: 03-07-2014 0:50

Twee gevaarlijke honden na 3e bijtincident in beslag genomen

Twee gevaarlijke honden na 3e bijtincident in beslag genomen
Bergen op Zoom

De politie heeft donderdag na een bijtincident twee honden, Staffords, uit een flatwoning aan de Heiningen in Bergen op Zoom gehaald.

De honden waren namelijk al twee keer eerder bij bijtvoorvallen betrokken en daarom aangemerkt als gevaarlijke dieren. Tegen de 47-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De honden zijn op een aangewezen adres ondergebracht.

Melding

Vanmorgen kreeg een agent van de dierenpolitie een man aan de lijn die vertelde dat zijn hondje was aangevallen en gebeten door twee Staffords. Zijn hondje was op drie plekken gebeten en ook waren er happen uit zijn vacht. De dierenagent wist vanwege eerder bijtincidenten direct om welke honden het moest gaan. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om direct naar de woning van de eigenaar van de honden te gaan. De dienders belden aan maar er werd niet opengedaan. De honden bleken wel in huis te zijn. De woning is daarna betreden en de dieren zijn in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt mede omdat het om het derde incident gaat en hij al gewaarschuwd was, proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: