woensdag, 9. oktober 2013 - 17:30 Update: 03-07-2014 0:51

Twee lichamen gevonden Noordzeewrak Maria

Foto van duiker Marine in rubberboot | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Helder

Woensdagmiddag hebben marineduikers van de mijnenveger zr.ms. Schiedam rond 15.00 uur op de Noordzee ter hoogte van Callantsoog twee lichamen geborgen uit het wrak van het bewakingsschip Maria. Dit meldt de politie woensdag.

Het zoeken naar een derde vermiste na de aanvaring van afgelopen maandag is inmiddels gestaakt in verband met de verslechterende weersomstandigheden. Het marinevaartuig met de lichamen aan boord wordt omstreeks 19.00 uur weer in Den Helder verwacht.

Weersomstandigheden
Bij de aanvaring tussen het bewakingsschip en een Texelse viskotter werden twee opvarenden uit de Noordzee gered. Drie opvarenden, twee uit de Filippijnen en één uit Indonesië werden nog vermist.

Een uitgebreide zoekactie na der aanvaring onder leiding van de Kustwacht leverde maandag niets op. Gelet op de verwachte verslechtering van de weersomstandigeden verzocht de politie de Marine nogmaals met duikers het schip te doorzoeken naar mogelijke slachtoffers.

De identiteit van de twee geborgen opvarenden is nog niet bekend. Deze zal na aankomst in Den Helder door forensische experts moeten worden vastgesteld. De Maritieme politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring.