vrijdag, 12. juli 2013 - 16:28 Update: 03-07-2014 0:55

Twee mannen opgepakt in onderzoek dood Omar Kourrich

Foto van arrestatie man | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In het onderzoek naar de moord op de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam zijn door de politie vrijdagmiddag twee verdachten aangehouden.

'Beide mannen van 41 en 17 jaar werden aan het begin van de middag aangehouden in hun woonplaats Amsterdam', laat de politie vrijdagmiddag weten.

Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van hun 35-jarige stadsgenoot.

Op donderdagmorgen 20 juni jl. werd bij de zwemplaats Ulesprong aan het Tjeukemeer in Sint Nicolaasga het lichaam van een dode man gevonden. Voorbijgangers zagen het verbrande en vastgebonden lichaam liggen en waarschuwden de politie.

Na onderzoek werd duidelijk dat de 35-jarige Omar Kourrich door een misdrijf om het leven was gekomen. Een team van 25 rechercheurs werkte sindsdien aan deze zaak.


Vervolg onderzoek
De twee verdachten werden in de loop van vrijdagmiddag overgebracht naar Friesland. Daar werden ze in het cellencomplex van de politie ingesloten.

Het team van 25 rechercheurs gaat door met het onderzoek. Zo wordt onder andere onderzocht wat de link met Friesland is.

In het onderzoek wordt volop samengewerkt met de politie in Amsterdam. 'Meer aanhoudingen, ook in Friesland, worden dan ook niet uitgesloten', aldus de politie.