woensdag, 3. april 2013 - 20:55 Update: 03-07-2014 1:00

Twee overvallen in Utrecht kort achter elkaar

Twee overvallen in Utrecht kort achter elkaar
Utrecht

Woensdagmiddag 3 april vonden vrij kort achter elkaar twee overvallen plaats in Utrecht. De politie hield twee verdachten aan. De overvallen hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken.

Rond 15.25 uur overvielen twee mannen een juwelier in een winkelcentrum aan het Hammarskjoldhof. De mannen bedreigden het personeel met wapens. Eén van de medewerkers kreeg een bijtende stof in het gezicht. De overvallers vernielden vitrines en namen een nog onbekende hoeveelheid buit mee. Ze vluchtten daarna weg. Een omstander die achter de verdachten aan wilde gaan, werd beschoten. Deze man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Vluchtscooter en wapens
De politie zocht ruim in de omgeving van het winkelcentrum naar verdachten, onder andere met de hulp van een helikopter, speurhond en Burgernetdeelnemers. Op de Alexander de Grotelaan vond de politie de vermoedelijke vluchtscooter en twee wapens. De politie zet het onderzoek voort.

Bouwmarkt
Rond 17.10 uur was het raak op de Steenovenweg. Een overvaller bedreigde daar een medewerker van een bouwmarkt. Hij liet een wapen zien en eiste geld. Daarna vluchtte hij weg. Getuigen gaven een signalement op van de overvaller en de politie zocht direct in de omgeving naar de verdachte. De helikopter en een speurhond werden ingezet en ook Burgernetdeelnemers werd gevraagd om uit te kijken naar een verdachte. Agenten zagen ongeveer een kwartier later in Oog in Al een man achterop een scooter zitten die aan het signalement voldeed. Na een achtervolging, konden de man en de bestuurder op de Lessinglaan – Everard Meysterlaan worden aangehouden. Ze zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Provincie: