maandag, 22. juli 2013 - 16:03 Update: 03-07-2014 0:54

Tweede aanhouding na brand horecapand Middelharnis

Foto van politie brandweer OVD donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Middelharnis

In het onderzoek naar een brand in Middelharnis, afgelopen nacht, heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De man, een 20-jarige Ridderkerker heeft zich zelf bij de politie gemeld. Hij is vermoedelijk degene geweest die de 21-jarige man uit Vierpolders, die eerder werd aangehouden, vervoerd heeft naar een ziekenhuis. Naar de rol van de Ridderkerker in de brandstichting zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Bij de explosie en de brand raakte een horecazaak aan het Zandpad, alsmede een naastgelegen muziekwinkel onherstelbaar beschadigd. Overige panden zijn gespaard, echter door de kracht van de explosie is er een pand met aanzienlijk schade. Daarnaast was er veel glasschade.

In verband met de rookontwikkeling moesten twintig bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex hun woningen verlaten. Zij werden op straat opgevangen en konden terugkeren naar hun woning nadat de woningen waren gelucht en het sein veilig door de brandweer was gegeven.