zondag, 31. maart 2013 - 20:06

Tweede Onderwijscafé over homovoorlichting op 18 april

Enschede

Het COC Twente -Achterhoek en AOb Roze (de LHBT-afdeling van de Algemene Onderwijsbond) verzorgen samen op 18 april het tweede Onderwijscafé voor personeel in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Een veilige schoolomgeving voor homoseksuele leerlingen én docenten is erg belangrijk. Hierin vinden het COC Twente-Achterhoek en AOb Roze elkaar. Daarom organiseren beide organisaties samen een Onderwijscafé om op een luchtige manier ervaringen en tips uit te wisselen.

Het eerste Onderwijscafé vond plaats op 15 november 2012 en werd toen bezocht door 22 docenten. Tijdens dit Onderwijscafé stond centraal hoe scholen en docenten om kunnen gaan met de aangescherpte kerndoelen in het basis- en voortgezet onderwijs (de ‘verplichte homovoorlichting’).

Op donderdag 18 april is al het onderwijspersoneel van basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs van harte welkom om samen op zoek te gaan naar de mogelijke antwoorden op bovenstaande vragen. In het TwenteKwartier in de Grolsch Veste in Enschede begint de middag met een korte ontvangst door AOb Roze en het COC Twente-Achterhoek. Na een associatiespel verzorgd door de voorlichters van het COC gaan de aanwezigen aan de slag met prikkelende stellingen.
Provincie:
Tag(s):