vrijdag, 25. oktober 2013 - 15:07 Update: 03-07-2014 0:50

Tweetal schopt en slaat man op ontmoetings-plek homos

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie roept de hulp in van getuigen nadat er afgelopen zondagavond tussen 22.00 en 22.30 uur een zware mishandeling heeft plaatsgevonden op de mannenontmoetingsplaats ‘het Rosarium’ in het Vondelpark. Dit meldt de politie vrijdag.

‘Een 45-jarige man raakte hierbij zwaar gewond aan zijn hoofd. Hij is inmiddels weer thuis. De recherche van District Zuid is dringend op zoek naar getuigen’, aldus de politie.

Seks
Het slachtoffer was op de bewuste avond op zoek naar seks en er ontstond contact met een tweetal mannen. Op het moment dat het contact zich ontwikkelde vroeg één van de twee mannen plotseling om geld. 

Toen het slachtoffer zei niet te willen betalen voor seks werd de man vrijwel direct hard geslagen en/of geschopt door beide mannen. Een toegesnelde getuige wist één van de daders van het slachtoffer af te trekken waarna beiden te voet wegvluchtten in de richting van de Amstelveenseweg.

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die iets gezien hebben van de mishandeling danwel de twee verdachten daar die avond eerder hebben gezien en mogelijk ook contact met ze hebben gehad.

Eerdere mishandeling
Op 15 september vond er eveneens een ernstig geweldsincident plaats in het Vondelpark waarbij een 55-jarige man 15 keer werd gestoken in gezicht, handen en rug. Op dit moment lijken beide incidenten los te staan van elkaar.