vrijdag, 8. november 2013 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:49

Utrecht enorm blij met binnenhalen Tour de France 2015

Start Tour de France 2015 vanuit Utrecht
Utrecht

De Tour de France van 2015 start in Utrecht, dat heeft de Touworganisatie vrijdag bekendgemaakt.

Utrecht is zeer gelukkig met deze enorme economische, culturele en toeristische impuls voor de stad.

'De start van de Tour de France in Utrecht is goed voor Nederland, goed voor stad en regio en goed voor de sport. Het geeft Utrecht de kans om voor een internationaal publiek de stad te laten zien. Het wordt een fantastisch feest. Dat de Tour naar Utrecht komt, is een bekroning voor alle inspanningen. Gezamenlijk is een topprestatie neergezet. Het bedrijfsleven levert een grote financiële bijdrage. Dit is uniek te noemen, zeker in deze economische tijd. Ik ben daar enorm trots op!', aldus burgemeester Aleid Wolfsen.

Utrecht is een vitale, jonge en bruisende stad die grote waarde hecht aan het ontdekken en ontwikkelen van talent. Een stad ook die volop in beweging is. Utrecht combineert de groei van de stad met een verbetering van de kwaliteit van de stad.

Er wordt geïnvesteerd in fiets, openbaar vervoer, openbare ruimte en sportieve en culturele voorzieningen. De Tour de France past uitstekend bij deze ambities. Het levert een stimulans aan het sportklimaat en vergroot de internationale bekendheid van de stad en daarmee de bezoekers aan Utrecht. Dat is goed voor de economie en werkgelegenheid.

Maar vooral biedt het Utrechters, bedrijven, instellingen en bezoekers een onvergetelijk topsportevenement van wereldklasse.