woensdag, 18. december 2013 - 22:35 Update: 03-07-2014 0:46

Utrecht wint met moeite van Cambuur

fbf
Utrecht

FC Utrecht heeft zich goed weten te herstellen van de zeperd van afgelopen weekend tegen PSV (1-5). De ploeg versloeg Cambuur Leeuwarden in het toernooi om de KNVB beker met 2-0.

De formatie van Jan Wouters kwam af en toe erg goed weg. Zo raakte Cambuur maar liefst drie keer de paal en zette het de bezoekers af en toe flink onder druk. Utrecht maakte zowel in de eerste als in de tweede helft een doelpunt. Na dertien minuten was het voor de eerste keer raak. Mark Diemers, ex-speler van de ploeg uit Leeuwarden, zorgde er via de paal en doelman Leonard Nienhuis voor dat Jens Toornstra de bal voor de voeten kreeg. Hij maakte de 1-0. Een dik uur later was het weer feest in Utrecht. Dit keer kon Yassin Ayoub helemaal vrij mee opkomen en de bal passen naar Steve de Ridder, die eveneens helemaal vrij stond. De spits wist daar wel raad mee en verschalkte Nienhuis voor de tweede keer deze avond. Daarna werd het spel een paar minuten stilgelegd door vuurwerk dat door supporters op het veld was gegooid. Twee minuten later mochten de spelers weer verder van scheidsrechter Richard Liesveld. Ook toen zette de formatie uit Leeuwarden de bezoekers af en toe flink onder druk. Het mocht echter niet baten voor de thuisploeg. FC Utrecht gaat de pot in voor de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi.