donderdag, 15. augustus 2013 - 12:44 Update: 03-07-2014 0:53

Utrechtse handhaver die commercial met Joling en Kelder onderbrak zat mis

Utrechtse handhaver die commercial met Joling en Kelder onderbrak zat mis
Utrecht

De berichtgeving in diverse media, over een incident dat woensdagmiddag 14 augustus in het Utrechtse centrum plaatsvond en waarbij Gerard Joling en Jort Kelder waren betrokken, is volgens de politie onjuist.

Rond 11.40 uur stelde een handhaver van de gemeente Utrecht een onderzoek in rond de opnamen van een commercial, waarin Gerard Joling en Jort Kelder een rol speelden. Tijdens de controle besloot de handhaver, omdat er een vermoeden was van overtreding van gemeentelijke bepalingen, om de regisseur aan te houden.

Overbrengen naar politiebureau

Een politieauto werd opgeroepen om de aangehouden regisseur over te brengen naar een politiebureau teneinde te kunnen worden voorgeleid bij een hulpofficer van justitie. Voorgeleiding In het politiebureau Paardeveld, beoordeelde de hulpofficier van justitie van de politie Midden Nederland, dat de aanhouding ongegrond was en dus onrechtmatig. Hierop is de regisseur terstond heengezonden en op vrije voeten gesteld.

Rol politie onjuist in berichtgeving media

In de berichten van diverse media wordt de suggestie gewekt dat er door de politie is ingegrepen en dat er onenigheid is onstaan tussen de filmploeg, Gerard Joling, Jort Kelder en de politie. Dit is feitelijk onjuist, aldus een woordvoerder van het korps.