maandag, 30. december 2013 - 14:51 Update: 03-07-2014 0:45

Vader (51) en dochter (20) vast voor mensensmokkel

Foto van marechaussee | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee (KMar) van de brigade Zuid-Holland heeft zondagavond op de grensdoorlaatpost in Hoek van Holland een 51-jarige man en zijn 20-jarige dochter aangehouden op verdenking van mensensmokkel van drie vrouwen, die in het bezit waren van (ver)valste reisdocumenten. Dit meldt de KMar maandagmiddag.

Marechaussees werden verzocht om de reisdocumenten van drie vrouwen te controleren, die zojuist een  ticket hadden gekocht voor de ferryboot naar Groot-Brittannië. Twee vrouwen waren in het bezit van een Grieks paspoort en één in het bezit van een identiteitskaart van Cyprus.

Bij nader onderzoek van de documenten door onder andere de ID-desk Rotterdam van de Marechaussee, bleek dat beide Griekse paspoorten als gestolen gesignaleerd stonden en vervalst waren. Tevens was de identiteitskaart compleet vals. Hierop zijn de vrouwen, vermoedelijk 47, 51 en 54 jaar oud en afkomstig uit Oost-Europa, aangehouden op verdenking van het aanbieden van een (ver)vals reisdocument.

Een 20-jarige vrouw, die zich bij de vrouwen bevond, vertelde dat zij de vrouwen met haar vader had weggebracht en zou wachten tot de vrouwen aan boord waren. Zij is hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De vader kon buiten de terminal worden aangehouden. Beiden zijn woonachtig in Den Haag.

De Marechaussees stelt verder onderzoek in naar de vermoedelijke mensensmokkel en (ver)valste documenten. De vijf verdachten zijn gehoord en inmiddels in verzekering gesteld.