woensdag, 18. december 2013 - 20:18 Update: 03-07-2014 0:46

Vader (75) van Ronald en Erwin Koeman overleden

Vader (75) van Ronald en Erwin Koeman overleden
Groningen

De clubicoon van FC Groningen, Martin Koeman, is vanavond op 75-jarige leeftijd overleden. Dit maakte de club bekend op haar website.

'Het is niet te bevatten dat Martin Koeman er na vijftig jaar FC Groningen van de ene op de andere dag niet meer is. We zijn verslagen. Niemand kan zich ons jeugdcomplex Corpus den Hoorn voorstellen zonder de aanwezigheid van Martin Koeman,' zo laat algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen in een eerste reactie weten.

Koeman werd bij een familiebezoek in Friesland getroffen door een hartstilstand. Hij werd ter plekke gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis in Leeuwarden. Daar verbleef hij sindsdien. Koeman lag in coma en zijn situatie was steeds kritiek.

FC Groningen speelt deze week nog twee wedstrijden in Euroborg, die ondanks het overlijden van Martin Koeman beide doorgang zullen vinden. Donderdagavond staat de bekerwedstrijd tegen NEC op het programma. Hierbij zal er één minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Martin Koeman. Tevens zullen de spelers met rouwbanden om voetballen.