donderdag, 14. februari 2013 - 17:22

Vader hoort 10 jaar cel eisen voor misbruik dochter

Groningen

De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van tien jaar geëist tegen een 53-jarige man. Volgens het OM heeft de verdachte zijn dochter in de periode van september 2004 tot augustus 2010 meermalen misbruikt, ten gevolge waarvan zij op 11-jarige leeftijd zwanger is geworden.

Op dinsdag 22 maart 2011 beviel het meisje op 12-jarige leeftijd tijdens een schoolreisje. Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zijn dochter gedurende een periode van bijna zes jaar veelvuldig heeft misbruikt. Volgens het OM is het uitgesloten dat er slechts eenmaal seksueel contact heeft plaatsgevonden, zoals de verdachte wil doen geloven.

De rechtbank in Groningen veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 10 jaar, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in. Alleen een langdurige gevangenisstraf doet volgens het OM recht aan de feiten. De dochter en haar kind zullen de rest van hun leven de gevolgen dragen van het handelen van verdachte.
Provincie:
Tag(s):