dinsdag, 30. juli 2013 - 15:43 Update: 03-07-2014 0:54

Vader krijgt tien jaar cel voor neersteken schooldirecteur zoontje

Foto van celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Dordrecht

De rechtbank (locatie Dordrecht) heeft op 30 juli 2013 een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd aan de verdachte die op 2 april 2013 tijdens een gesprek in het gebouw van Bureau leerplicht in Dordrecht de directeur van de school van zijn zoon met een mes aanviel.

De rechtbank heeft bewezen geacht dat sprake is van poging moord. Verder heeft de vader zich naar haar oordeel schuldig gemaakt aan twee doodsbedreigingen en aan het voorhanden hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Met de strafoplegging gaat de rechtbank boven de eis van de officier uit. Voor de rechtbank weegt zwaar de ernst van de feiten, gepleegd tegen slachtoffers met een publieke taak, de gevolgen voor de slachtoffers, de geschokte rechtsorde, de planmatigheid van het handelen van verdachte en het gebrek aan inzicht bij verdachte in wat hij de slachtoffers heeft aangedaan. Zij oordeelt het in het belang van de maatschappij om zo lang mogelijk tegen verdachte beschermd te worden. In haar overwegingen heeft de rechtbank mede acht geslagen op de rapportages van de psychiater en de gerechtelijk psycholoog, die beiden concluderen tot verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Het vonnis wordt later gepubliceerd.

 

Provincie:
Tag(s):