zaterdag, 13. april 2013 - 11:07 Update: 03-07-2014 0:59

Vakbonden constateren angstcultuur onder werknemers Douwe Egberts

Foto van koffie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Uit een inventarisatie van de vakbonden FNV, CNV en De Unie blijkt dat 2300 medewerkers van Douwe Egberts te maken hebben met een angstcultuur.

Ook zijn ze bang om hun baan kwijt te raken en lijden ze onder een hoge werkdruk, zo melden verschillende media zaterdag. Vorig jaar keerde koffiebedrijf Douwe Egberts met veel  tamtam terug naar Nederland, met een heuse beursnotering. De slogan was: 'We zijn weer thuis'. Maar van een echt 'thuisgevoel' is bij de werknemers weinig te merken, want volgens de bonden zijn de werknemers vooral bang. Bang voor hun baan, bang op het matje te worden geroepen bij kritiek - bijvoorbeeld over hoge bonussen voor de topmensen - en bang om zich ziek te melden, ondanks de enorme werkdruk. Bestuurder FNV Bondgenoten  Nicole Boonstra tegen de NOS: ' We roepen de nieuwe eigenaar van DE op straks weer met respect met de werknemers om te gaan.'  De bonden willen graag met topman Jan Bennink praten over de problemen, maar volgens bestuurder Nicole Boonstra van FNV Bondgenoten wil hij geen gesprek aangaan.

Op Douwe Egberts is door een Duitse investeringsmaatschappij een bod van 7,5 miljard euro gedaan en staat de investeringsmaatschappij op het pumt om het bedrijf over te nemen.. Topman van Douwe Egberts,Jan Bennink, verdient 10 miljoen euro aan de overname.,

Categorie: