maandag, 8. april 2013 - 15:17 Update: 03-07-2014 1:00

Veel beveiliging op Schiphol rond aankomst Poetin

EHF
Foto: Archief EHF

President Poetin is maandagmiddag om 13.00 uur op Schiphol aangekomen. De Russische president bezoekt Nederland op uitnodiging van koningin Beatrix.

Het bezoek is ter gelegenheid van de start in Nederland van het Nederland-Ruslandjaar 2013. President Poetin is op Schiphol ontvangen door de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

Beveiliging
Rond het vliegtuig van Poetin was veel beveiliging. Zo zaten er scherpschutters op het dak van de vliegtuighangar op Schiphol-Oost.

Persoonlijke beveiligers
Ook op platform zelf was de marechaussee duidelijk aanwezig om het bezoek van Poetin zo veilig mogelijk te maken. Maar er waren ook persoonlijke beveiligers van Poetin zelf die de president geen seconde uit het oog verloren.

Vanaf het vliegveld vertrok de president vervolgens richting museum Hermitage Amsterdam, waar hij met de koningin de officiële openingsbijeenkomst bijwoont van het Nederland-Ruslandjaar 2013.

'Anti-Poetin-actie's'
Poetin hoeft niet op sympathie van iedereen rekenen. Zo vinden er rond alle onderdelen van zijn bezoek acties plaats.  De homobeweging COC heeft een actie aangekondigd waar ruim 3000 mensen zich voor hebben opgegeven. Ze zetten zich af tegen de voorgenomen Russische wet tegen homo's. Deze wet verbiedt het propageren van homo's.

Provincie: