dinsdag, 22. oktober 2013 - 7:56 Update: 03-07-2014 0:50

Veel vertraging A15/A16 na ongeval met vrachtwagen en zeven personenautos

Foto van file op snelweg A4 | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Verkeer ten zuidoosten van Rotterdam moet dinsdagochtend rekening houden met vertraging door een ongeval.

Op de A15 richting Rozenburg zijn sinds 06:30 uur drie rijstroken dicht. Een vrachtwagenen en meerdere personenauto's kwamen met elkaar in aanrijding. Dit meldt de VerkeersInformaiteDienst (VID) dinsdag. Het ongeval gebeurde op het traject van de A15, waar het parallel loopt aan de A16 richting Rotterdam. Een bijzonder druk stuk snelweg tijdens de spitsuren. Omdat de rijbaan ernstige gestremd is groeit de file snel aan.

Op de A15 vanuit Gorinchem staat het verkeer inmiddels in de file vanaf Alblasserdam. Daar loopt de vertraging al op tot een half uur. Ook verkeer op de A16 ondervindt hinder. Vanaf Hendrik-Ido-Ambacht rijdt het langzaam. Hoelang de afsluiting van kracht blijft is onduidelijk. Verkeer vanuit Gorinchem kan voorlopig beter omrijden via Utrecht/Gouda (A27, A12, A20).

Update 07:17 uur  
Bij het ongeval zijn zeven personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Gelukkig is er alleen sprake van blikschade, maar de bergingsewerkzaamheden zijn vanwege het grote aantal voertuigen omvangrijk.Naar verwachting duurt het nog tot 08:15 uur helemaal vrij is. Dat betekent slecht nieuws voor de ochtendspits ten zuidoosten van Rotterdam.
De VID raadt weggebruikers aan de A15/A16 voorlopig te mijden en via Utrecht naar Rotterdam te rijden. Verkeer vanuit Breda/Dordrecht kan kiezen voor de route via de A29.

Update 07:48 uur

Op de toch al drukke A15 richting Rotterdam is ook een aanrijding gebeurd bij Papendrecht. Daar is de rechterrijstrook dicht. Vanuit Gorinchem loopt de vertraging door die aanrijding op tot 25 minuten, en dan moet de hinder door het ongeluk bij Rotterdam nog komen.
Al met al loopt de vertraging op de A15 inmiddels op tot anderhalf uur. Op de A16 vanuit Breda moet het verkeer momenteel rekening houden met een half uur extra reistijd.

 

Provincie:
Blik op 112: