woensdag, 13. november 2013 - 12:15 Update: 03-07-2014 0:49

Veel Wilders-stemmers vinden samenwerking met Le Pen wel positief

Veel Wilders-stemmers vinden samenwerking met Le Pen wel positief
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Bijna driekwart van de PVV-stemmers is positief over de samenwerking van Geert Wilders met het Front National van Marine Le Pen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat EénVandaag hield onder 2700 mensen die bij de laatste verkezingen op de PVV hebben  gestemd. Marine Le Pen brangt woensdag op uitnodiging van geert Wilders een bezoek aan de Tweede Kamer, zo meldt EénVandaag op de website.

Anti-Europa belangrijkst


De PVV-kiezers maken zich meer zorgen om de invloed van Europa dan om het vermeende antisemitische karakter van het Front National. Ze vinden het belangrijk dat nationalistische en extreem rechtse partijen hun krachten bundelen in het Europees Parlement: 83 procent is hier voor. Zij hopen dat ze gezamenlijk de invloed van Europa kunnen terugdringen. Ook een samenwerking met het Belgische Vlaams Blok en de Britse United Kingdom Independence Party (Nigel Frarage) vallen hier onder.
 
Volgens de ondervraagden betekent samenwerken niet dat je het over alles eens hoeft te zijn. De meesten maken zich dan ook weinig zorgen over afwijkende standpunten en het imago van het Front National.  Slechts 9 procent ziet de toenadering tot het Front National niet zitten.
De samenwerking lijkt ook weinig gevolgen voor het stemgedrag bij de Europese Verkiezingen te hebben: 83 procent verklaart dan gewoon op de PVV te gaan stemmen.
 
Provincie: