zaterdag, 13. juli 2013 - 17:18 Update: 03-07-2014 0:55

Veertig personen met elkaar op de vuist in binnenstad Breda

Foto van politieagent | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

De politie moest in de nacht van vrijdag 11 juli op zaterdag 12 juli 2013 in actie komen in het Bredase uitgaanscentrum.

Rond 03.30 raakte een groep van circa 40 personen, van voornamelijk Antiliaanse afkomst, slaags met elkaar. Er werd een persoon gearresteerd.

Arrestatie

Het geweld vond plaats voor een horecagelegenheid in de Reigerstraat. Opvallend was dat voorval vrouwen met elkaar in gevecht waren. Agenten vormden een linie om de groep vechtende personen uit elkaar te drijven. Zij kregen daarbij ondersteuning van de aanwezige bereden politie. Er raakte niemand gewond en er werd één arrestatie verricht. Het gaat daarbij om 23-jarige inwoner van Breda. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant en gewelddadig en had eerder op de avond ook al voor onrust gezorgd in dezelfde horecagelegenheid. De man zit vast wegens het verstoren van de openbare orde en verzet / wederspannigheid tegen de politie

Verder rustig

Volgens de dienstdoende agenten was dit een vervelend incident aan het einde van een stapavond die verder erg rustig verliep.

Provincie:
Tag(s):