dinsdag, 17. september 2013 - 20:00 Update: 03-07-2014 0:52

VEH: Snel duidelijkheid nodig over woningmarktmaatregelen

MV Blik op Nieuws
Foto: MV Blik op Nieuws
Amersfoort

Vereniging Eigen Huis is blij dat het kabinet geen maatregelen neemt die het herstel van de woningmarkt verder in de weg zitten zegt Rob Mulder, directeur Vereniging Eigen Huis.

'De woningmarkt gaat al jarenlang gebukt onder maatregelen om de overheidsfinanciën en de bankensector op orde te brengen. Dit heeft geleid tot een verdieping van de huizencrisis. Gelukkig zitten er deze keer wél enkele maatregelen bij die potentieel de goede kant op werken. Er moet echter op korte termijn duidelijkheid komen over wat de verschillende maatregelen precies inhouden en op welk moment ze van kracht worden', aldus Mulder

Vereniging Eigen Huis heeft eerder bij de minister aangedrongen om Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor een restschuldfinanciering in een volgende woning mogelijk te maken. Dit kan helpen de doorstroming op de woningmarkt weer op gang te brengen. Het kabinet lijkt dit voorstel te omarmen, maar de prinsjesdagstukken bieden onvoldoende duidelijkheid over de uitwerking.

Er wordt al lange tijd gesproken over de oprichting van een Nationale Hypotheek Instelling (NHI). Dit kan de concurrentie op de hypotheekmarkt bevorderen en tot een lagere hypotheekrente leiden. De vereniging is teleurgesteld dat er op dit punt onvoldoende voortgang wordt geboekt en dat het kabinet nog geen nadere duidelijkheid kan geven.

Provincie:
Tag(s):