zaterdag, 26. oktober 2013 - 18:59 Update: 03-07-2014 0:50

Verdacht pakketje Bergen op Zoom blijkt van Politieacademie

Verdacht pakketje Bergen op Zoom blijkt van Politieacademie
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

Bergen op Zoom - Het pakketje, wat gisteren in de Coehoornparkstraat werd aangetroffen, blijkt een nepcamera te zijn, die is gebruikt bij een politie opleiding. De Politieacademie betreurt de gang van zaken, omdat het voorwerp veel overlast heeft bezorgd.

Het voorwerp is donderdagavond in Bergen op Zoom gebruikt tijdens een examen voor agenten. Docenten hadden op verschillende plaatsen in de stad voorwerpen geplaatst. De nepcamera betrof een kartonnen doos met een tuutje er aan. In de doos zat een geímproviseerd apparaatje dat, met een lens in het tuutje, een camera moest voorstellen. Het was de bedoeling dat de studenten de doos met de camera zouden ontdekken. Dit is door de studenten bij de oefening niet opgemerkt. Na afloop zijn alle niet door de studenten opgemerkte voorwerpen opgehaald, maar toen was de nepcamera in de Coehoornparkstraat al verdwenen.

De volgende dag werd het verdachte pakketje, zonder doos, rond 12.00 uur aan een hek ontdekt. De politie weet niet door wie en wanneer het is opgehangen. De docenten van de Politieacademie hebben donderdag de meldkamer vooraf van de oefening op de hoogte gebracht. Na afloop is verzuimd om te melden dat de nepcamera verdwenen was, omdat het een onschadelijk doosje betrof. Dit soort onderwijs vindt in de praktijk in een zo realistisch mogelijke omgeving plaats. De echtheid van de praktijk is hierbij van belang. De Politieacademie betreurt de gang van zaken. Vooral omdat veel mensen overlast hebben ondervonden van het afzetten van de straat en omdat tijdens het onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het naburige bedrijvengebouw ontruimd is.