donderdag, 28. november 2013 - 12:06 Update: 03-07-2014 0:48

Verdacht pakketje op stoep politiebureau blijkt wurgslang van ex

Foto van EOD bij politiebureau | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Oss

De dag begon op het politiebureau in Oss even anders dan normaal.

'Een inwoner van Oss heeft donderdagochtend in alle vroegte een doos met een wurgslang voor de deur van het politiebureau aan de Raadhuislaan neergezet', meldt de politie donderdag.' Omdat in eerste instantie rekening werd gehouden met een explosief werd de omgeving afgezet', aldus de politie.

Spullen van ex-vriendin
Agenten troffen een koffer en een gesloten doos aan bij de voordeur van het Osse bureau. Omdat niet duidelijk was wie deze daar had neergezet en wat de inhoud was, werd de omgeving afgezet en een explosievenverkenner ingezet. In de tussentijd bleek zich een Ossenaar telefonisch te hebben gemeld, die vertelde de spullen daar te hebben neergezet.

Hij had verteld dat in de koffer kleding zat en in de doos een slang. Deze spullen waren eigendom van zijn ex-vriendin, die voor hem met de noorderzon verdwenen was. De man wilde de kleding kwijt en was niet langer bereid voor de slang te zorgen. Hij vond dat de politie maar een oplossing moest bedenken.


Rattenslang
Nadat een specialist naar de slang had gekeken bleek het te gaan om een Rattenslang, kennelijk een relatief onschuldig soort wurgslang. Hier dier is elders ondergebracht en de kleding wordt aan de man terug gegeven. De politie gaat in gesprek met de man.