maandag, 2. september 2013 - 13:16 Update: 03-07-2014 0:52

Verdachte (23) opgepakt na verkrachting en twee aanrandingen

Foto van gevangenis celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie heeft dinsdag 20 augustus een 23-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van verkrachting en twee aanrandingen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Verkrachting
Op vrijdag 26 juli werd een vrouw in het bos nabij de Driehuizerweg in Nijmegen door een man betast en vervolgens verkracht. Na de verkrachting vluchtte de vrouw een nabij gelegen woning in waarna vervolgens de politie werd gewaarschuwd.

Aanrandingen
Op maandagavond 19 augustus werd aan de Willem Schiffstraat een vrouw aangerand door een man. De man bedreigde de vrouw maar de vrouw weet uiteindelijk weg te komen en waarschuwt daarop de politie. Op dezelfde avond werd aan de Beukenlaan en Driehuizerweg een andere vrouw aangerand.

Op de Beukenlaan kwam er een man op een scooter naast haar rijden en betastte de vrouw. Nadat de man dit nog een aantal keren probeerde, ging hij er vandoor in de richting van de Sint Annastraat. Vervolgens kwam hij op de Driehuizerweg weer naast de vrouw rijden en probeerde haar opnieuw te betasten. De vrouw wist dit te voorkomen, waarna de man er vandoor ging.


Door de politie werd naar aanleiding van de verkrachting een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij ook onderzoek werd gedaan naar beide aanrandingen. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 23-jarige man uit Nijmegen. De man is ondertussen in bewaring gesteld