donderdag, 9. mei 2013 - 12:05 Update: 03-07-2014 0:58

Verdachte aangehouden na schietpartij Gouda

foto van dode bij schietpartij | fbf
Foto: fbf

Woensdag even voor 21.00 uur vond in het Wiel aan de Vrijheidslaan/De Kortestraat een schietpartij plaats. Vermoedelijk ging een ruzie tussen twee personen hieraan vooraf. Een van de personen vluchtte na het incident, werd op de Dunantsingel door omstanders overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Deze man, een 42-jarige Rotterdammer raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. De omstanders droegen de Rotterdammer over aan de politie, die de man als verdachte hebben aangehouden. De andere persoon, een 48-jarige man uit Gouda, werd door een schot in zijn borststreek geraakt. De politie trof de Gouwenaar in het Wiel aan. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis en verkeren op dit moment buiten levensgevaar.

Het schietincident trok veel aandacht in de wijk. Zo’n zeventig toeschouwers waren op de been. Zij werden zoveel als mogelijk door oudere bewoners uit de wijk op afstand gehouden, waardoor het werk van de politie ongehinderd kon plaatsvinden. De politie zette direct na de melding op de Dunantsingel en in de directe omtrek van het Wiel een plaats delict af voor het verdere onderzoek. Op de locatie Dunantsingel werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie doet verder onderzoek naar het schietincident en moet de verdachte en getuigen nog horen.

Provincie:
Blik op 112: