maandag, 9. december 2013 - 11:58 Update: 03-07-2014 0:47

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Rachel Brito Abelanda

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Rachel Brito Abelanda
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

In het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Rachel Brito Abelenda is vrijdag 6 december 2013 op verzoek van het Nederlands Openbaar Ministerie door de Zwitserse politie een man van Iraakse afkomst aangehouden.

Het gaat om de vriend van het slachtoffer die sinds zondagavond 22 september 2013, de avond dat zij op de Stokhasseltlaan dood in een auto werd aangetroffen, spoorloos was. Zijn identiteit wordt nog onderzocht. In Nederland gebruikte hij na aankomst in 2007 vermoedelijk verschillende aliassen.

Onderzoek Onderzoek wees uit dat het slachtoffer samen met haar vriend zondagavond 22 september 2013 rond 21.00 uur vertrok vanaf het huisadres van een vriendin aan de Schutsboomhof. De bedoeling was kennelijk dat ze direct naar het adres van haar ouders in de Tilburgse wijk Reeshof zouden rijden. Daar zijn ze echter niet aangekomen. Een taxichauffeur die rond 23.50 uur over de Stokhasseltlaan reed sloeg alarm. Hij zag namelijk half op de strook voor de bushalte en half op de rijbaan een auto, een grijze Daewoo Matiz, met draaiende motor staan. In de auto zat op de passagiersstoel een jonge vrouw die buiten bewustzijn was. Verder was de auto leeg. De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer doen. De vrouw bleek te zijn overleden. Omdat de omstandigheden waarin de vrouw werd gevonden verdacht zijn gaat de politie uit van een misdrijf.

Op maandag 2 en dinsdag 3 december 2013 werd in de programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het onderzoek. De uitzendingen leverde elf tips op.