vrijdag, 6. december 2013 - 8:12 Update: 03-07-2014 0:47

Verdachte misbruik 4-jarig meisje aangehouden

Verdachte misbruik 4-jarig meisje aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Delfzijl

De politie heeft op woensdag 4 december een 39-jarige man uit Westerlee aangehouden.

Hij wordt verdacht van twee zedenzaken, waaronder het misbruik van een 4-jarig meisje uit Delfzijl in oktober.

Wat is er gebeurd

Op zondag 13 oktober omstreeks 15.45 uur werd een 4-jarig meisje uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl tegen haar wil door een man meegenomen in een auto. Zij werd rond 16.30 uur in de omgeving van de Wieger van der Bosstraat in Appingedam door een voorbijganger aangetroffen. Deze waarschuwde gelijk de politie. Het meisje bleek te zijn misbruikt.

Tevens wordt de 39-jarige verdacht van het misbruik van een toen 6-jarig meisje in Stadskanaal op 15 mei in 2011. Ook zij werd tegen haar wil meegenomen, vanuit de Margrietlaan, in een auto, waarna zij werd misbruikt. Daarna werd het meisje in de Hoofdstraat in Stadskanaal uit de auto gezet.

DNA

Uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat er in beide zaken hetzelfde DNA-profiel was aangetroffen. Na de aanhouding van de verdachte is er ook DNA bij hem afgenomen. Door het NFI zijn de DNA-profielen met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat het DNA van de verdachte overeenkwam met de DNA-profielen in beide zedenzaken. De politie doet verder onderzoek.

Voorgeleiding

De verdachte wordt vrijdag 6 december voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of de man uit Westerlee in bewaring wordt gesteld.

Provincie:
Tag(s):