zaterdag, 7. september 2013 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:52

Verdachte moord Wiels dood in cel gevonden

Foto van gevangenis | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

Luigi F., een verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels, is vannacht dood gevonden in een politiecel op Curaçao.

Dat heeft de officier van justitie op het eiland bekendgemaakt. Volgens hem wijst alles erop dat Luigi F. zelfmoord heeft gepleegd.  F. was net ovegeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een politiecel. De verdachte zal al meer dan 60 dagen in de marinekazerne en moest volgens de rechter worden vastgehouden in een cel die meer is ingericht voor langdurig verblijf. Afgelopen donderdag liet Minister van Justitie Nelson Navarro weten dat er juist voor een politiecel in Barber was gekozen en niet voor de lokale gevangenis, omdat F. in de lokale gevangenis onvoldoende  beschermd zou kunnen worden.

Luigi F. werd na de moord op Wiels in Zoetermeer aangehouden. Justitie denkt dat de 27-jarige F. de 30-jarige Raul M., de bestuurder van de vluchtauto waarmee de daders van de moord op Wiels ontkwamen, heeft vermoord. Raul M. werd zwaar verminkt aan de noordkust van Curaçao gevonden.

De omgebrachte politicus Wiels was de leider  van Pueblo Soberano, de grootste partij van Curaçao.  Op 5 mei werd hij doodgeschoten op een strand bij Willemstad. De moord zou zijn uitgevoerd door leden van straatbende No Limit Soldiers, uit de wijk Koraal Specht in Willemstad, die huurmoorden uitvoert en die ook in Zoetermeer actief zou zijn, zo schrijft Elsevier.

De politie gaat er vanuit dat Wiels is omgebracht door twee huurmoordenaars, onder wie de vermoorde Raul M. In verband met de zaak zit ook nog een Curaçaose vrouw vast, maar het is niet bekend waar.

Categorie: