donderdag, 10. oktober 2013 - 15:48 Update: 03-07-2014 0:51

Verdachte onderzoek gewelddadige dood Halil Erol vrijgelaten

Verdachte onderzoek gewelddadige dood Halil Erol vrijgelaten
Verdachte onderzoek gewelddadige dood Halil Erol vrijgelaten

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft besloten de verdachte die in voorarrest zit voor de betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Halil Erol vrij te laten. Hij blijft nog wel verdachte in deze zaak.

Het onderzoeksteam heeft naar aanleiding van de vondst van de lichaamsdelen in januari nieuwe sporen en informatie verzameld. Hierna werd op 20 augustus jl. een 37- jarige man uit Steenwijk aangehouden. De man zat inmiddels in de gevangenhouding en zou in november voor de rechter moeten komen. De officier van justitie heeft nu besloten de man vrij te laten en niet voor de rechter te brengen, omdat het bewijs tegen deze verdachte niet voldoende is.

Op 11 september jl. is er nog een 31-jarige man uit Zwartsluis aangehouden ook op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Halil Erol. Deze man heeft 3 dagen in verzekering gezeten, maar onder andere uit de door hem afgelegde verklaringen blijkt dat hij niets met deze zaak te maken heeft. Hij is daarom vrijgelaten en is geen verdachte meer. Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Halil Erol wordt voortgezet.

Provincie: