zondag, 29. september 2013 - 18:06 Update: 03-07-2014 0:51

Verdachte zedenzaken Nootdorp aangehouden

Archief FBF
Foto: Archief FBF
Nootdorp

Met de aanhouding van een 20-jarige Hagenaar verwachten het Openbaar Ministerie en de politie een doorbraak te hebben gerealiseerd in het zedenonderzoek Dobbeplas in Nootdorp

In de periode juni tot en met september kwamen bij de politie twaalf aangiften en of meldingen binnen dat in de omgeving van de Dobbeplas een jongen was gezien die onzedelijke handelingen bij zichzelf pleegde en zijn geslachtsdeel liet zien en een aangifte van verkrachting. De reeks van zaken zorgde voor veel onrust in en rond de Dobbeplas en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Unit zedenzaken van de politie-eenheid Den Haag onderzocht de reeks meldingen en aangiften. Daarbij werd nauw samengewerkt met wijkbureaus van Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg-Leidschenveen en Delft.

Agenten in burger
In de omgeving van de Dobbeplas werd sinds de meldingen extra gesurveilleerd. Dat geschiedde zowel in uniform als in burger. Bij heterdaadmeldingen werd ook vanuit de politiehelikopter ondersteuning verleend. Ook werden de vele tips die naar aanleiding van eerdere perspublicaties in de media en tips van de uitzending in Team West op Omroepwest binnenkwamen geanalyseerd. De afgelopen week werd de surveillance fors geïntensiveerd. Sinds vorige week maandag werd er elke avond door agenten in burger van de Unit Zedenzaken en van het wijkbureau Pijnacker-Nootdorp gesurveilleerd. Agenten van Levende Have waren te paard en met hond in en rond het park aanwezig. Doel was om informatie te vergaren over de mogelijk verdachte en om in geval van een heterdaadsituatie de pakkans aanmerkelijk te vergroten.

Aanhouding verdachte
Dat bleek een gouden greep. Postende agenten zagen die avond om 21:00 uur een jongeman fietsen over de Dwarskade. Hij voldeed volledig aan het signalement dat de politie al eerder verspreidde en reed op een zwarte omafiets De man werd direct door de agenten staande gehouden en zijn persoonsgegevens werden gecontroleerd. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten tot aanhouding van de verdachte op verdenking van eerder genoemde feiten. Aansluitend vond er een doorzoeking van zijn woning plaats waarbij een aantal voor het onderzoek van belang zijnde goederen in beslag werden genomen.  

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):