donderdag, 19. december 2013 - 8:47 Update: 03-07-2014 0:46

Verdachten autohandel aangehouden

foto van aankoop auto | fbf
Foto: fbf archief
Delft

Politieagenten hielden woensdag 18 december om 07.00 uur op de Lau Mazirelweg drie verdachten aan op verdenking van het kopen van auto’s zonder te betalen. Twee van hen konden direct worden aangehouden, een derde verdachte had zich verstopt in een nabijgelegen schuurtje. Haar schuilplaats werd echter al snel door de agenten gevonden.

Rechercheurs stelden een onderzoek in nadat in korte tijd 16 personen aangifte deden van de verkoop van hun auto zonder dat zij hiervoor geld kregen. De eerste aangifte ontving de recherche in juni terwijl de laatste aangifte gisteren nog werd opgenomen De verdachten, twee Delftse broers van 44 en 47 jaar, zouden via websites auto’s van particulieren opkopen. Koper en verkoper stelden een contract op maar er werd volgens de aangevers nooit voor de voertuigen betaald. Enkele kopers zeggen door de twee mannelijke verdachten bedreigd te zijn tijdens de ‘verkoop’. Een 40-jarige Delftse werd aangehouden omdat het bedrijf waarvoor de mannen werkten op haar naam stond.

Controle actie

Woensdagochtend gingen agenten naar de Lau Mazirelweg en hielden daar met verschillende politieafdelingen, bouw- en woning toezicht van de gemeente Delft, Eneco, belastingdienst en de sociale dienst van de gemeente Delft een integrale controle. Op de Lau Mazirelweg werden de verdachten aangehouden. Ook namen de agenten twee aanhangers waarvan de serienummers ontbraken en een gestolen electrische fiets in beslag.

Integrale actie

Naast de politie stelden ook ander partners een onderzoek in. Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Delft constateerde dat twee woonwagens illegaal op het terrein stonden. Stedin sloot een woonwagen af nadat geconstateerd was dat er geen leveringsovereenkomst was afgesloten. De belastingdienst inde ter plaatse 1600 euro en nam een auto in beslag.

Provincie:
Blik op 112: