donderdag, 8. augustus 2013 - 17:32 Update: 03-07-2014 0:53

Verdachten Haarrijnseplas heengezonden

foto van politie | fbf
Foto: fbf archief
foto van politie | fbf
Foto: fbf archief
Utrecht

De verdachten die betrokken waren bij de geweldplegingen bij de Haarrijnseplas op maandag 5 augustus in Vleuten, zijn gisteravond na afronding van het onderzoek heengezonden. Zij zullen later deze week een dagvaarding ontvangen.

De officier van justitie heeft besloten dat ze de behandeling van hun zaak op 19 november bij de kinderrechter in vrijheid mogen afwachten. Van de acht betrokken personen zijn er zeven minderjarig. De verdachten zijn afkomstig uit Utrecht, Vleuten, Zeist, Maarssen en Weesp. Ze worden verdacht van één of meer strafbare feiten zoals openlijke geweldpleging, mishandeling, bedreiging, belediging, belemmering en verzet bij de aanhouding. De zitting op 19 november zal achter gesloten deuren plaatsvinden gezien de leeftijd van de verdachten.

Drie verdachten die op 5 augustus ook zijn aangehouden bij de Haarrijnseplas waren al eerder heengezonden. Eén van hen had de wet ID overtreden en kreeg hiervoor een bekeuring; een ander maakte zich schuldig aan bedreiging nadat de vechtpartij voorbij was. Deze man kreeg een dagvaarding mee en moet zich binnenkort verantwoorden bij de politierechter. Tegen één van de negen verdachten die betrokken was bij het incident, is onvoldoende bewijs dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Zijn zaak is geseponeerd.