zaterdag, 19. oktober 2013 - 17:26 Update: 03-07-2014 0:50

Verjaardagssprong als luchtdoop in België loopt dramatisch af

Foto van staart van vliegtuig in maisveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In België in Machovelette (Fernelmont, provincie Namen) is een sportvliegtuig met verschillende personen aan boord die gingen parachutespringen, neergestort.

Dit nieuws wordt door verschillende Belgische media gebracht en bevestigd door de brandweer van Namen. Geen van de inzittenden heeft het ongeval overleefd. Het gaat om elf slachtoffers, tien parachutisten en de piloot.

Het was de 'luchtdoop' voor één van de 10 parachutisten, een jonge vrouw die ter gelegenheid van haar verjaardag voor het eerst zou springen.  Het toestel was rond 15.30 uur met de groep opgestegen van de luchthaven Temploux en stortte rond 15.40 in Manchovelette neer. De burgemeester van Fernelmont laat tegenover VRT-radio weten dat nog enkele parachutisten hebben geprobeerd om uit het toestel te ontsnappen. In het vliegtuig lagen namelijk enkele geopenden parachutes.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Ooggetuigen hebben verklaard dat het toestel een probleem met de vleugel had. Volgens de brandweer kwam het toestel in een veld neer op korte afstand van woningen, maar die werden niet geraakt. De  brandweer in het gebied kreeg rond 16.00 een melding binnen van het ongeval. Zowel de brandweer van Namen als van Eghezée is ter plaatse.

Categorie: