woensdag, 16. oktober 2013 - 11:45 Update: 03-07-2014 0:50

Verkoop personenautos binnen Europese Unie toegenomen

Foto van verkoper auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In de Europese Unie is de verkoop van personenauto's in september van dit jaar, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, toegenomen.

Dat maakt de brancheorganisatie ACEA woensdag bekend. De verkopen stegen met 5,4 procent. Dit is de derde keer dit jaar dat de Europese autoverkopen een plus laten zien. De stijging is vooral te danken aan verbeteringen in landen als Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië. Maar de brancheorganisatie ACEA laat wel weten de deze stijging vooral zo goed uit de bus komt door de vergelijking met de historische slechte septembermaand in 2012.

Van de grote markten liet in september Spanje de grootste stijging zien (28,5 procent). Verder stegen de Griekse autoverkopen met 10,1 procent, de Portugese met 15,9 procent en de Franse met 3,4 procent. In Italië is er nog een lichte daling van 2,9 procent. Belangrijk is ook de stijging op de Engelse automarkt, in september met 12,1 procent. Positief is ook dat het grootste leed in Nederland geleden lijkt te zijn: de daling is nog maar 1,4 procent, zo schrijft Auto Week. Dat de totale Europese markt niet meer procenten gegroeid is, komt op het conto van de belangrijke Duitse markt: daar daalden de verkopen met 1,2 procent.

 

Categorie:
Tag(s):