zaterdag, 7. december 2013 - 9:02 Update: 03-07-2014 0:47

Vermoedelijk brandstichting uitgebrand restaurant Boxtel

Brand in restaurant Boxtel | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Brand in restaurant Boxtel | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Boxtel

Bij winkelcentrum Selissen in de Sint Severusstraat in Boxtel is vrijdagnacht een grote brand uitgebroken.

'Daarbij zijn de panden van Mediterraan eethuis Yemma en Bakkerij Jan de Leijer volledig in de as gelegd. Niemand is gewond geraakt', meldt de politie zaterdag.

Brandstichting
De brand brak rond 04.15 uur 's nachts uit. Toen de brandweer ter plaatse was, sloegen de vlammen al uit het dak van het winkelcentrum. De omliggende brandweerkorpsen van Boxtel, Vught en Den Bosch hebben geassisteerd bij het blussen van de brand. De brandweer vermoedt dat iemand  een voorwerp naar binnen heeft gegooid bij de shoarmazaak en dat zo de brand in het pand is ontstaan. Er waren toen geen klanten meer aanwezig. De brandweer gaat uit van brandstichting.

Al gauw sloeg de brand over naar het pand van de bakkerij Jan de Leijer aan de linkerkant van het eethuis Yemma. Ook Cafetaria Select aan de rechterkant van het eethuis zou flinke schade hebben opgelopen. In 2011 brak er ook brand uit in het winkelcentrum, toen ontstond de brand bij Cafetaria Select. Het kleine winkelcentrum ligt ingeklemd tussen enkele woningen.

De bewoners van twintig appartementen zijn door de hulpdiensten geëvacueerd. Het gaat om ongeveer dertig mensen, zij zijn opgevangen in Gemeenschapshuis De Walnoot. Er is geen sprake geweest van ontploffingsgevaar of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Rond tien voor zes 's ochtens werd het sein 'brandmeester' gegeven. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag.  De politie heeft het gebied afgezet, om te onderzoeken of het inderdaad om brandstichting gaat.