zondag, 2. juni 2013 - 21:36 Update: 03-07-2014 0:57

Veroorzaker ongeluk met gewonden A7 gevlucht

Foto van afzetting politie op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leek

Een automobilist die zaterdagmiddag op de snelweg A7 bij Leek een ongeluk veroorzaakte en daarna vluchtte, wordt nog gezocht. Dit meldt de politie zondag.

Bij het ongeluk raakte een 33-jarige vrouw uit Gorredijk gewond. Ook haar tien maanden oude zoontje ging voor onderzoek mee naar een ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde om 13.20 uur de bestuurder van een witte Mercedes door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, over de rijstroken schoot en via de vangrail in de middenberm uiteindelijk op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De achter hem rijdende 33-jarige automobiliste kwam hierdoor in een slip en sloeg met haar wagen over de kop.

Lift richting Friesland
De bestuurder van de witte Mercedes liep na het ongeluk weg, kreeg op het industrieterrein van Leek een lift waarna hij richting Friesland verdween. Een zoektocht van de politie bleef zonder resultaat. De politie vermoedt te weten wie de man is en is zondag naar hem op zoek gegaan. Het letsel van de vrouw is onbekend, evenals dat van het jongetje. Een eveneens inzittend 5 jarig zoontje bleef ongedeerd. Het verkeer op de snelweg richting Groningen liep door het ongeluk enkele uren vertraging op.

Ongeluk andere rijbaan
Een kwartiertje voor het ongeluk raakte op de andere rijbaan ter hoogte van Marum ook een automobilist van de weg. Door nog onbekende oorzaak reed de 66-jarige uit Drachten afkomstige bestuurder in de berm, maakte een abrupte stuurcorrectie waarna de wagen op zijn zij in de middenberm tot stilstand kwam. De bestuurder werd gewond naar een ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk liep ook het verkeer richting Drachten enige tijd vertraging op.

 
Provincie:
Tag(s):