zaterdag, 2. november 2013 - 16:11 Update: 03-07-2014 0:49

Vertrouwen in Rabobank fors gekelderd door graaiers

foto van rabobank | fbf
Foto: fbf
Vertrouwen in Rabobank fors gekelderd door graaiers

Het vertrouwen in de Rabobank is flink weggezakt. Was de bank lange tijd de nummer de nummer 1 onder de banken als het gaat om het consumentenvertrouwen, na het zogenaamde Libor-schandaal is dat vertrouwen volgens een peiling van EenVandaag fors gekelderd.

De boerenleenbank stond lange tijd bekend als oerdegelijk en betrouwbaar, en was ook lang de tegenpool van de 'snelle' jongens van bijvoorbeeld ABN Amro en ING.

Uit een peiling onder 22.000 Nederlanders blijkt dat in 2009 54 procent van alle Nederlanders de Rabobank het meest betrouwbaar vond. Nu blijkt dat slechts nog maar 22 procent. Tevens blijkt dat van de Rabobank-klanten 24 procent overweegt over te stappen naar een andere bank vanwege het schandaal.

Bonuscultuur moet veranderen

Vrijwel alle deelnemers (95%) vinden dat de Rabobank de uitbetaalde bonussen van de betrokken werknemers moet terug vorderen en moet onderzoeken of de personeelsleden strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Ook de Raad van Bestuur zou uitgekeerde bonussen over de afgelopen jaren moeten terugbetalen.