woensdag, 30. oktober 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 0:49

Verwaarloosde koe aangetroffen in wei

Foto van verwaarloosde koe | Politie
Foto: Politie
Foto van klauwen koe die nauwerlijks kan lopen | Politie
Foto: Politie

Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde koe aangetroffen in een weiland. Via een 144-melding is de politie geattendeerd op deze onwenselijke situatie.Veel pijn

Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde koe aangetroffen in een weiland. Via een 144-melding is de politie geattendeerd op deze onwenselijke situatie.

Veel pijn

Volgens de melding zou de koe met zeer lange klauwen in de wei staan. Als de dierenagent een kijkje neemt ziet hij inderdaad een koe die nauwelijks kan lopen omdat haar klauwen al lange tijd niet bekapt zijn. In de wei staat ook nog een stier, die er minder ernstig aan toe is maar waarvan de klauwen ook hoognodig een kapbeurt nodig hebben. Volgens de dierenarts die erbij gehaald is, lijdt de koe veel pijn.

Bestuursrechtelijke dwang

De eigenaar van de dieren kan geen aannemelijke verklaring afleggen waarom goede verzorging achterwege is gebleven. Deze zal nu via een bestuursrechtelijk traject gedwongen worden om de dieren binnen een week door een dierenarts te laten bekappen.

144 Red een dier

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing? Dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar tegen lokaal tarief. Uiteraard kunt u ook de politie bellen op 0900 8844.

Provincie:
Blik op 112: