donderdag, 8. augustus 2013 - 10:17 Update: 03-07-2014 0:54

Verwacht dat Zivkovic de nieuwe Robben wordt

fbf
Foto: fbf

(ElfVoetbal) De zestienjarige Richairo Zivkovic ging afgelopen weekend de boeken in. De aanvaller wist als jongste voetballer ooit het net te vinden in het eerste elftal van Groningen. Volgens velen ligt er voor hem een gouden toekomst in het verschiet.

"Ik verwacht dat hij de nieuwe Robben wordt als hij zich door kan ontwikkelen en blessurevrij blijft", zegt Rob Talma, die acht jaar geleden over Zivkovic beschikte bij FVV Foxhol in Hoogezand, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was een talentje. Hij had duidelijk meer aanleg dan de anderen. Vooral de behendigheid met een bal en zijn snelheid. Hij was officieel nog E-pupil toen hij hier al bij de D'tjes speelde. Het eerste seizoen maakte hij al 32 goals. Hij heeft geen sterallures. Ja, afgelopen zaterdag met die goal. Dan is hij wel even erg trots. Maar dat mag ook. Hij kan het mentaal wel aan. Richairo is best nuchter."

"Het is afwachten hoe groot Richairo kan worden", voegt FC Groningen-trainer Erwin van de Looi daaraan toe. "Dat is altijd zo met talentvolle spelers. Maar hij heeft snelheid en hij heeft ook nog eens gevoel voor wanneer hij de diepte in moet. Hij heeft ook een bepaalde bravoure. Zijn succes hangt af van hoe hij zich gaat ontwikkelen, hoe hij gaat investeren in zichzelf en hoe stoïcijns hij onderweg blijft. Zowel bij tegenslagen als tijdens de mooie momenten."

 

Categorie:
Tag(s):