vrijdag, 18. januari 2013 - 8:47 Update: 31-01-2013 22:36

verwarmingsmonteurs

Verwarmingsmonteurs hebben het de laatste dagen erg druk. Ze moeten vooral uitrukken om oudere, niet goed onderhouden cv-ketels weer aan de gang te krijgen, meldt vrijdag de installateursvereniging Uneto-VNI. Ook zijn er veel problemen met bevroren leidingen en lekkages.

'Hoewel het spitsuur is, blijven de wachttijden beperkt, vooral omdat de monteurs ook buiten normale werktijden bezig zijn de problemen op te lossen.'

Uneto-VNI adviseert bij extreme kou de ventilatieopeningen in het huis open te houden.

Verwarmingsmonteurs hebben het de laatste dagen erg druk. Ze moeten vooral uitrukken om oudere, niet goed onderhouden cv-ketels weer aan de gang te krijgen, meldt vrijdag de installateursvereniging Uneto-VNI. Ook zijn er veel problemen met bevroren leidingen en lekkages. 'Hoewel het spitsuur is, blijven de wachttijden beperkt, vooral omdat de monteurs ook buiten normale werktijden bezig zijn de problemen op te lossen.' Uneto-VNI adviseert bij extreme kou de ventilatieopeningen in het huis open te houden. Gebrek aan ventilatie kan bij zogenoemde open gastoestellen namelijk levensgevaarlijk zijn doordat koolmonoxide in de ruimte terechtkomt. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van gas.De installateurs benadrukken dat het verstandig is de cv-ketel jaarlijks te controleren. 'Zo voorkom je storingen en bovendien is een goed afgestelde ketel energiezuiniger'.
Provincie: