dinsdag, 17. september 2013 - 18:38 Update: 03-07-2014 0:52

Vier jaar gevangenisstraf voor mensenhandel

Foto van stad bij avond | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

De rechtbank Zwolle heeft vandaag een 24-jarige Hongaar wegens mensenhandel veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Twee jonge vrouwen moesten al hun inkomsten uit de raamprostitutie aan hem af staan.

Uit onderschepte telefoongesprekken was gebleken dat de verdachte er prat op ging dat vrouwen in de prostitutie zijn hand kusten wanneer ze hun verdiende geld aan hem gaven en hem letterlijk aanbaden. Hij meende dat vrouwen alleen aangifte tegen hem zouden doen wanneer hij hen mishandelde. Vrouwen die niet verliefd waren op de verdachte werden hard behandeld.

Er was duidelijk sprake van geweld, misleiding en misbruik van een crimineel overwicht van de kwetsbare positie van de vrouwen. “De verdachte heeft er doelbewust voor gekozen om vrouwen te onderwerpen aan uitbuiting en ook doelbewust geprofiteerd van het geld dat deze vrouwen verdienden als prostituee”, aldus de officier van justitie twee weken geleden. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie van het Landelijk Parket.