vrijdag, 4. oktober 2013 - 14:17 Update: 03-07-2014 0:51

Vier mannen vast voor woningoverval Den Haag

Foto van gevangenis celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

In het onderzoek naar een woningoverval aan de Driebergenstraat op 12 juli 2013 in Den Haag, zitten op dit moment vier verdachten tussen de 17 en 25 jaar vast. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De 25-jarige man uit Rotterdam moest in verband met deze zaak op woensdag 2 oktober voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. De Rotterdammer werd op 16 september aangehouden en heeft de woningoverval bekend. Zijn voorarrest werd woensdag door de raadkamer verlengd met 90 dagen.

Een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel werd ook op 16 september aangehouden en na zijn voorgeleiding besloot de raadkamer om zijn voorarrest met 90 dagen te verlengen. Hij ontkent bij de woningoverval betrokken te zijn geweest. 

De twee andere mannen werden op dinsdag 24 september aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer en een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De Rotterdammer heeft bekend en de 18-jarige ontkent. Beide mannen zitten nu nog vast en moeten volgende week woensdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen, die verder zal beslissen over het voorarrest.

De woningoverval 
Op 12 juli drongen meerdere mannen de woning van het slachtoffer binnen. Zij bedreigden de man met een vuurwapen en mishandelden hem. De man werd ook vastgebonden en er werd tape over zijn mond geplakt. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met onder andere sieraden, een smartphone en een laptop. 

Provincie: