vrijdag, 15. november 2013 - 14:17 Update: 03-07-2014 0:49

Vier verdachten met automatisch wapen aangehouden op A27

Foto van politieauto's op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gorinchem

De politie heeft donderdagavond op de A27 ter hoogte van Blaricum vier mannen aan die in het bezit waren van een automatisch vuurwapen. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het viertal had op donderdagavond rond 21.10 uur twee mannen met het wapen bedreigd en beroofd', aldus de politie.

Een 17-jarige Gorinchemmer en een man van 38 jaar oud, eveneens uit Gorinchem, liepen op de Marinus Spronklaan in Gorinchem toen ze door het viertal werden aangesproken. De twee Gorinchemse mannen werden daarbij bedreigd met een automatisch vuurwapen en beroofd. Toen de verdachten er met een auto vandoor gingen, werd de politie gebeld.

Agenten gingen meteen op zoek naar de verdachten en zagen de auto op de A27, rijdend in de richting van Utrecht. De bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken dat de agenten gaven en bleef doorrijden op de A27, met de agenten in het kielzog. Toen de auto uiteindelijk stopte ter hoogte van Blaricum, trokken de agenten hun dienstpistool en hielden de vier inzittenden aan. In de auto lag het automatische vuurwapen dat meteen in beslag werd genomen.

Het is nog niet zeker wat zich precies heeft afgespeeld op de Marinus Spronklaan, hier doet de politie onderzoek naar. Ook is nog niet duidelijk wat de vier verdachten buit maakten, maar in hun auto vond de politie verdovende middelen. Het onderzoek wordt voortgezet en de vier verdachten, van 20 t/m 39 jaar oud uit Almere, worden verhoord.