vrijdag, 12. juli 2013 - 13:50 Update: 03-07-2014 0:55

Vierdaagse-app met Druktemeter handig voor bezoeker en politie

Foto van Vierdaagse wandelaars | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie in Nijmegen zet tijdens Vierdaagse van Nijmegen, die door ruim 2 miljoen mensen wordt bezocht, onder meer een speciale app voor de bezoekers aan het evenement in.

'Om alles in goede banen te leiden is de Vierdaagse-app, met Druktemeter speciaal ontwikkeld', meldt de politie vrijdag.

Alle informatie - van feest tot veiligheid - is via deze app te krijgen. Zowel bezoekers aan Nijmegen als de politie kunnen via de app zien waar de grootste drukte in de stad is. Op grond daarvan bepaalt de politie haar inzet.

Ook kan zij mensen adviseren niet naar een bepaalde plek in de stad te gaan. Stel dat er meldingen zijn over zakkenrollers die actief zijn, dan kan de politie daar gericht voor waarschuwen. De Druktemeter is een aanvulling op de lichtkranten in de stad en twitter (@PGLZ_evenement). Politie en de organisatie van de Vierdaagsefeesten hebben samengewerkt aan deze app.

Gratis downloaden
De app is gratis te verkrijgen in de App Store en Google Play. Zoek op 4DF. Bij het installeren van de app moet de gebruiker akkoord geven voor het delen van locatiegegevens.

'We verzamelen en gebruiken deze gegevens anoniem. De Druktemeter wordt alleen gebruikt tijdens de Vierdaagsefeesten; die zijn van 13 tot en met 19 juli', aldus de politie.