zaterdag, 22. juni 2013 - 21:29 Update: 03-07-2014 0:56

Vijf aanhoudingen voor (medeplegen) drugshandel vanuit growshop

Foto van geld | politie
Foto: Politie
Foto van auto drugshandelaren | Politie
Foto: Politie
Hengelo

In een onderzoek naar drugshandel heeft de politie 22 juni 2013 vijf verdachten aangehouden. Twee mannen worden verdacht van handel/verkoop van softdrugs vanuit een growshop aan de Emmaweg in Hengelo. Drie andere mannen van het medeplegen van deze drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs. Bij doorzoekingen werd beslag gelegd op een grote hoeveelheid geld en twee auto’s.

Aanhoudingen

De politie hield de verdachten aan op diverse locatie in Hengelo en Enschede. Een 27-jarige en 53-jarige Enschedeër worden ervan verdacht dat zij softdrugs verhandelen/verkopen vanuit deze growshop. Zij worden tevens verdacht van het witwassen van geld afkomstig uit deze drugshandel. De 27-jarige man is de beheerder van de growshop aan de Emmaweg in Hengelo. De andere drie mannen (32- en 35-jarige Hengeloërs en een 39-jarige Enschedeër) worden verdacht van het medeplegen van de drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Doorzoekingen

In de growshop en vier woningen zijn doorzoekingen verricht. De politie vermoedt dat de twee mannen wederrechtelijk voordeel hebben verkregen vanuit de handel/verkoop van drugs. Daarom is beslag gelegd op contant geld en twee auto’s, met een totale waarde van ongeveer € 135.000. Daarnaast zijn in diverse panden meerdere kilo’s softdrugs aangetroffen. In één van de woningen werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Misdaad mag niet lonen

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Provincie: