vrijdag, 1. februari 2013 - 19:35

Vijf drugsdealers aangehouden

Drachten

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in harddrugs een 36-jarige inwoner van Leeuwarden en vier inwoners van Drachten van 20,22,22 en 29 jaar aangehouden. Drie van hen zitten nog steeds vast. Tegen alle vijf werd proces-verbaal opgemaakt.

Vanwege de stijging van het gebruik van GHB in Drachten en in de nabije omgeving besloot de politie een onderzoek in te stellen. In dit onderzoek werden in november en december van 2012 al vijf dealers aangehouden. Ondanks deze aanhoudingen werd het onderzoek voortgezet. Daarbij werden in eerste instantie vier harddrugsgebruikers uit Opeinde, Drachten, Gorredijk en Leeuwarden aangehouden.

De vijf handelden voornamelijk in GHB, speed en XTC. Dit werd dan ook in beslag genomen. Daarnaast was één van hen, een 22 jarige inwoner van Drachten , in het bezit van diverse soorten wapens. Ook die werden in beslag genomen. Drie van de vijf verdachten zitten nog vast. Twee anderen mogen in vrijheid, weliswaar met enkele voorwaarden, de rechtszaak afwachten.
Provincie:
Tag(s):