zaterdag, 9. februari 2013 - 14:13 Update: 03-07-2014 1:02

Vijf familieleden komen om bij vliegtuigcrash België

Vijf familieleden komen om bij vliegtuigcrash België

Op de luchthaven van de Belgische plaats Charleroi is zaterdagochtend rond 10.00 uur een Cessna-vliegtuig neergestort. Dit melden Belgische kranten zaterdag.

Bij de crash kwamen vijf mensen uit dezelfde familie om het leven. Het gaat om een grootvader, zijn schoondochter en drie kleinkinderen. De kleinkinderen zijn geboren in 2005, 2006  en 2010. Alle slachtoffers zijn afkomstig uit het Belgische Ukkel.

Het privé-vliegtuigje zou problemen hebben gekregen bij het opstijgen. Daarom probeerde de piloot terug te keren naar de luchthaven, maar het toestel stortte naast de baan neer.  De vliegomstandigheden waren erg slecht door aanvriezende mist, zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De vijf familieleden wilden naar Lyon in het zuiden van Frankrijk vliegen. Voor de vader van de kinderen en het luchthavenpersoneel staat Slachtofferhulp klaar.

Luchthaven Brussels South Charleroi is zeker tot 14.30 uur volledig afgesloten. De crash veroorzaakte veel rook en enorm veel schade. Inmiddels zijn al vijf van de 47 geplande vluchten omgeleid naar Luik.

Provincie:
Blik op 112: