dinsdag, 10. september 2013 - 9:20 Update: 03-07-2014 0:52

Vijf Nederlandse Universiteiten in wereldwijde top-100

Foto van bul student | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Op de lijst van de 100 beste universiteiten wereldwijd, de QS World University Rankings 2013, staat de Universiteit van Amsterdam op de 58e plaats.

Daarmee is de Universiteit van Amsterdam de best geklasseerde universiteit van Nederland. Dit melden verschillende media dinsdag.

Op de lijst, die dinsdag is gepubliceerd, staan nog vijf Nederlandse universiteiten. Op plaats 74 Universiteit Leiden, op plaats 81 Universiteit Utrecht en op plaats 92 Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij werden gevolgd door TU Delft (95) en de Rijksuniversiteit Groningen op 97. Vijf van de zes universiteiten zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen op de lijst. Alleen de Universiteit Leiden is een plaats gezakt. De Universiteit van Amsterdam is gestegen op de lijst. Vorig jaar stond deze universiteit op 62, nu op plaats 58. De Universiteit van Amsterdam was ook vorig jaar de hoogst aangeschreven Nederlandse univesiteit.

De beste universiteit van de wereld op dit moment is de Massachusetts Institute of Technology. Die stond vorig jaar ook al bovenaan. Op nummer 2 en 3 staan de Amerikaanse Harvard University en de University of Cambridge in Engeland, die hebben ten opzichte van 2012 van plek gewisseld.

 

Categorie:
Tag(s):