dinsdag, 17. december 2013 - 14:14 Update: 03-07-2014 0:46

Vijftien jaar cel voor moord op sportschoolhouder in Almere

Vijftien jaar cel voor moord op sportschoolhouder in Almere
Foto: Archief EHF
Almere

Twee mannen uit Apeldoorn zijn dinsdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor het medeplegen van moord op de sportschoolhouder Mondher Bennour in Almere. Het slachtoffer werd in september 2011 voor zijn appartementencomplex dood geschoten.

De rechtbank vindt dat er sprake was van voorbedachte raad, en dus van moord. Er was namelijk een plan en diverse mensen wisten daar van. Dat is af te leiden uit verschillende verklaringen, in combinatie met technisch onderzoek en telefoongegevens. De rechtbank maakt uit het bewijs op dat er van te voren is gepost op het slachtoffer en dat vooraf met het moordwapen, met daarop een demper, is geschoten om het wapen te testen.

De rechtbank heeft lagere gevangenisstraffen opgelegd dan door de officier van justitie geëist. De derde verdachte is veroordeeld tot vijf jaar cel voor medeplichtigheid in plaats van medeplegen. Ook houdt de rechtbank meer rekening met de spanningen waaronder twee verdachten gebukt gingen. Uit het dossier is gebleken dat twee verdachten en hun familie slachtoffer zijn geweest van diverse bedreigingen en geweldsincidenten. Zij geven Mondher Bennour hiervan de schuld. Voor de rechtbank is dat niet in alle gevallen duidelijk.