zaterdag, 6. april 2013 - 21:57 Update: 03-07-2014 1:00

Vitesse houdt titelhoop levend na simpele zege

Vitesse houdt titelhoop levend na simpele zege
Foto: Archief FBF.nl
Vitesse houdt titelhoop levend na simpele zege
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Vitesse blijft volledig meedoen in de strijd om het landskampioenschap.

In de eigen Gelredome werd NAC Breda simpel opzij gezet: 3-0. Wilfried Bony was weer de grote man bij de Arnhemmers. Hij nam de openingstreffer en de 3-0 voor zijn rekening. Renato Ibarra was tussendoor verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Vitesse staat nu op gelijke hoogte met koploper Ajax. Zij komen echter zondag nog in actie.

Titelkandidaat Vitesse begon slap aan het thuisduel met NAC. Rick ten Voorde kreeg namens de bezoekers dan ook een grote kans om de score te openen. Na een dieptepass kon de spits alleen op doelman Piet Velthuizen af. Hij probeerde een lobje, maar zijn inzet was te slap. De verdediging van de thuisclub kon daardoor makkelijk wegwerken.

Na ruim een kwartier ging Vitesse beter spelen. Bony werd veel gezocht, maar hij was lastig te bereiken. In de 28ste minuut kreeg de Ivoriaan een beetje ruimte en daar profiteerde hij direct van. Hij kroop voor zijn directe tegenstander en kopte de voorzet van Gael Kakuta in de verre hoek: 1-0. Snel daarna kon Kakuta de score verdubbelen, maar hij was niet doeltreffend in kansrijke positie.

Na de pauze was de wedstrijd snel beslist. Mike Havenaar jaagde door op doelman Jelle ten Rouwelaar. Daardoor kwam de bal bij Renato Ibarra terecht. De Ecuadoriaan begon een solo en hij kwam oog in oog met Ten Rouwelaar. In de korte hoek verschalke hij de keeper van de gasten: 2-0.

Na een klein uur maakte Bony zijn tweede treffer van de avond. Vanaf randje buitenspel mocht hij alleen op het doel van NAC af. Hij werd nog gehinderd door Kees Luijckx, maar de sterke spits van Vitesse bleef overeind en schoot hard raak voor de 3-0. Vitesse speelde het laatste half uur professioneel uit. Er waren kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer.

Vitesse heeft nu 60 punten uit 29 duels. Dat is hetzelfde aantal als Ajax. De Amsterdammers kunnen morgen op 63 punten komen als ze thuis winnen van Heracles Almelo. PSV kan vanavond langszij komen bij Vitesse. De Eindhovenaren spelen om 20.45 uur tegen Willem II. NAC Breda blijft twaalfde met 32 punten. De play-offs voor Europees voetbal lijken ver weg.

Categorie: